Δ.Σ. - Μέλη

Κοινότητα. Συνάδελφοι. Συνεργασία. Δέσμευση.
H Ελληνική Ψυχογηριατρική Εταιρεία διοικείται από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο εκλέγεται κάθε 3 χρόνια. Μετά τις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου 2016, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ψυχογηριατρικής Εταιρείας συγκροτήθηκε, ως εξής:
Αντώνιος Πολίτης

Αντώνιος Πολίτης

Πρόεδρος

Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατρικής στην Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο έχει τη διεύθυνση της Ψυχογηριατρικής Μονάδας και είναι part-time faculty στο Τμήμα Νευροψυχιατρικής και Ψυχογηριατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, Βαλτιμόρη, Η.Π.Α. Είναι μέλος επαγγελματικών και επιστημονικών εταιρειών και πρόεδρος τόυ Διεθνούς Κολλεγίου Γηριατρικής Νευροψυχοφαρμακολογίας (Ιnternational College Geriatric Neuropsychopharmacology) Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και κεφάλαια σε βιβλία.

Ρωσέτος Γουρνέλλης

Ρωσέτος Γουρνέλλης

Αντιπρόεδρος

Aναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατρικής στην Β’ Ψυχιατρική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» και είναι υπεύθυνος της Μονάδας Ψυχογηριατρικής καθώς και της Μονάδας Ψυχοθεραπειών και του Ιατρείου Οικογένειας και Ζεύγους της προαναφερθείσας κλινικής. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 70 άρθρα σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και κεφάλαια σε βιβλία. Κύρια πεδία ερευνητικού του ενδιαφέροντος αποτελούν η ψυχογηριατρική, ψυχοπαθολογία, συστημική οικογενειακή ψυχοθεραπεία και η ψυχοφαρμακολογία.

Ευαγγελία Σταμούλη

Ευαγγελία Σταμούλη

Γραμματέας

Γενική Ιατρός, διδάκτωρ της Βιοχημείας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι εξωτερική συνεργάτης στο Ειδικό Ιατρείο Ψυχογηριατρικής της Α Ψυχιατρικής Κλινικής στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο από το 2003, με ιδιαίτερη ενασχόληση σε θέματα σωματικής υγείας των ψυχογηριατρικών ασθενών. Έχει οργανώσει και ολοκληρώσει την τριετούς διάρκειας (2013-2016) υπηρεσία γηριατρικής αξιολόγησης και παρακολούθησης ηλικιωμένων στα ΚΑΠΗ του Δήμου Πειραιά. Είναι μέλος του Ελληνικού Κολεγίου Γενικών Ιατρών και εχεί συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά σεμινάρια και συνέδρια με αντικείμενο τη Γηριατρική. Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε ελληνικά και ξένα περιοδικά, καθώς και κεφάλαια σε βιβλία.

Μαρία Πασσά

Μαρία Πασσά

Ταμίας

Κοινωνική Λειτουργός στην Μονάδα Ψυχογηριατρικής της Α Ψυχιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ, Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Από το 2001 ξεκίνησε η συνεργασία της με το Ειδικό Ιατρείο Ψυχογηριατρικής και έχει εξειδικευθεί στις μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις και στην αξιολόγηση των νευροψυχιατρικών συμπτώματων στην άνοια. Εχει εκπαιδευτεί στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία, στην ψυχοθεραπεία σε ηλικιωμένους ασθενείς με καταθλιψη από το Well-Cornell Institute, Department of Geriatric Psychiatry, Weill-Cornell Medical College και έχει λάβει Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών στην Προαγωγή Ψυχικής Υγείας-Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών, της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ. Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά, καθώς και κεφάλαια σε βιβλία.

Αναστασία Κώνστα

Αναστασία Κώνστα

Σύμβουλος

Επίκουρη Καθηγήτρια Ψυχιατρικής στην Α΄ Ψυχιατρική Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο Γενικό Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». Το εκπαιδευτικό, κλινικό και ερευνητικό της έργο εστιάζεται στο γνωστικό αντικείμενο της Ψυχογηριατρικής. Είναι υπεύθυνη της Ψυχογηριατρικής Μονάδας της Κλινικής, που περιλαμβάνει τμήμα εσωτερικών ασθενών και τακτικό εξωτερικό ιατρείο. Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε ελληνικά και ξένα περιοδικά , καθώς και κεφάλαια σε βιβλία. Συμμετέχει ως ομιλήτρια σε συνέδρια, σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα. Έχει αναλάβει την εκπαίδευση των ειδικευομένων της Κλινικής στην Ψυχογηριατρική. Είναι η κύρια υπεύθυνη για την διδασκαλία του επιλεγόμενου μαθήματος «Ψυχογηριατρική» που εντάσσεται στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Αργυρώ Βούλγαρη

Αργυρώ Βούλγαρη

Σύμβουλος

Ψυχολόγος, διδάκτωρ της ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Eθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταδιδακτορικές σπουδές στην ψυχοπαθολογία της τρίτης ηλικίας στα Τμήματα Νευροψυχιατρικής και Ιατρικής Ψυχολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, Βαλτιμόρη, Η.Π.Α. με εξειδίκευση στις διαταραχές της μνήμης και στις άνοιες. Είναι Διευθύντρια Αποκαταστασιακών Δομών στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών όπου εργάζεται τα τελευταία 25 χρόνια. Έχει περισσότερες από 70 επιστημονικές εργασίες (ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις) σε ελληνικά και ξένα συνέδρια και επιστημονικά περιοδικά. Έχει διδάξει σε σεμινάρια, μεταπτυχιακά προγράμματα πανεπιστημίων, νοσοκομείων, επιστημονικών εταιριών, δήμων κ.λ.π. και έχει συμμετάσχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα με αντικείμενο τους ηλικιωμένους.

Θεοφάνης Βορβολάκος

Θεοφάνης Βορβολάκος

Σύμβουλος

Επίκουρος Καθηγητής Ψυχιατρικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Το κλινικό του έργο ασκεί στην Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική και στις Δομές κοινωνικής Ψυχιατρικής του Τομέα Ψυχιατρικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία του Γηροψυχιατικού Ιατρείου του Νοσοκομείου τα τελευταία 7 χρόνια. Επίσης παρέχει διδακτικό έργο σε προπτυχιακό επίπεδο σε δύο τμήματα του Πανεπιστημιού και συμμετέχει ως διδάσκων σε πέντε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλίας. Εκπαιδεύτικε ως ειδικός Ψυχογηριατρικής στα Νοσοκόμεια Hilignton, St. Pancras και Queen στο Λονδίνο. Το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει επίβλεψη διατριβών και διπλωματικών εργασιών και κατέληξε σε αριθμό δημοσιεύσεων σε ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά καθώς και αριθμό προφορικών και αναρτημένων ανακοινώσεων σε Ελληνικά και διεθνή συνέδρια.